Продукти
-
1
л.
пилешки бульон
-
0,5
ч.л.
ким
смлян
-
2
г
индийско орехче
настъргано
-
1
ч.л.
кориандър
смлян
-
1
с.л.
масло
-
1
глава
лук
-
1
домат
-
1
кг.
тиква
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
течна сметана
за гарниране
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме тиквата, доматите и лука на парчета. Слагаме ги в голяма тенджера заедно с маслото, кориандъра, кима, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус.
- Захлупваме с капака и задушаваме около 20 минути, като от време на време разбъркваме.
- Изсипваме пилешкия бульон в тенджерата и след като кипне оставяме да ври 20 минути или докато тиквата омекне.
- Отстраняваме тенджерата от котлона и я оставяме настрани да изстине леко. Пасираме до получаването на гладка еднородна смес.
- Изсипваме супата в друга тенджера, затопляме отново, ако е необходимо овкусяваме със сол и черен пипер.
- Преди сервиране гарнираме с малко сметана и крутони.