Продукти
- За маринатата:
-
0,5
ч.л.
сол
-
2
ч.л.
червен пипер
-
2
с.л. прясно изцеден
лимонов сок
-
1
кг
пилешко филе
-
3
скилидки чесън
-
2
с.л.
пресен розмарин
-
0,5
ч.ч.
екстра върджин зехтин
- За соса:
-
0,5
ч.л.
червен пипер
-
сол
-
1
скилидка
чесън
-
250
гр отцедени
сушени домати
-
1
с.л.
мед
-
1
с.л.
доматено пюре
-
черен пипер
-
2
с.л.
оцет
Начин на приготвяне
1. За маринатата - смесеаме зехтин, чесън, розмарин, лимонов сок, червен пипер и сол в голяма купа. Нарязваме пилешкото филе на ленти или кубчета по желание и го смесваме с марината. Оформяме шишчетата и ги слагаме в хладилника за 10 мин.
2. В блендер разбиваме чесън, оцет, доматеното пюре, мед, и червен пипер, докато сместа стане гладка. Подправяме се със сол и черен пипер и оставяме настрана.
3. Загряваме голям грил тиган. Намазваме тигана с олио и поставяме шишчетата, които предварително сме овкусили. Докато се пекат, с помощта на силиконова четка, намазваме шишчетата с пастата от сушени домати и обръщаме многократно.
4. Сервираме ги топли с лимонови резенчета и нарязан магданоз като гарнитура.