Пикантни пилешки шишчета с марината от сушени домати

Продукти

  • За маринатата:
  • 0,5 ч.л. сол
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 кг пилешко филе
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. пресен розмарин
  • 0,5 ч.ч. екстра върджин зехтин
  • За соса:
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • сол
  • 1 скилидка чесън
  • 250 гр отцедени сушени домати
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. доматено пюре
  • черен пипер
  • 2 с.л. оцет

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large pikantni shishcheta

Начин на приготвяне

1. За маринатата - смесеаме зехтин, чесън, розмарин, лимонов сок, червен пипер и сол в голяма купа. Нарязваме пилешкото филе на ленти или кубчета по желание и го смесваме с марината. Оформяме шишчетата и ги слагаме в хладилника за 10 мин.

2. В блендер разбиваме чесън, оцет, доматеното пюре, мед, и червен пипер, докато сместа стане гладка. Подправяме се със сол и черен пипер и оставяме настрана.

3. Загряваме голям грил тиган. Намазваме тигана с олио и поставяме шишчетата, които предварително сме овкусили. Докато се пекат, с помощта на силиконова четка, намазваме шишчетата с пастата от сушени домати и обръщаме многократно.

4. Сервираме ги топли с лимонови резенчета и нарязан магданоз като гарнитура.