Продукти
-
100
г
масло
-
100
г
тъмен шоколад
минимум 60% какао
-
130
г
захар
-
3
яйца
-
1
с. л.
брашно
-
1
к. л.
чили
на прах или лютив черен пипер
-
бадеми
или други ядки за поръсване
Начин на приготвяне
- На водна баня разтопяваме маслото и шоколада. Смесваме хубаво захарта заедно с охладения разтопен шоколад. След това добавяме едно по едно яйцата. Накрая добавяме чилито и пресятото брашно. Разбъркваме много хубаво до получаването на хомогенна смес.
- Намазваме формички с масло, след което ги поръсваме с брашно.
- Разпределяме сместа в купичките и печем във фурната на 180 градуса, за 10-15 минути.
- Сервираме, като поръсваме с филирани бадеми и малко сметана.