Продукти
-
3
с.л.
сок от лайм
-
1
с.л.
зехтин
-
2
с.л.
масло
-
1,4
ч.л.
мащерка
, изсушена
-
1,4
ч.л.
магданоз
, изсушен
-
1
пиле
, изпечено до полуготовност
-
1,8
ч.л.
лук
на прах
-
1,4
ч.л.
чесън
на прах
-
1,8
ч.л.
паприка
-
1,4
ч.л.
червен пипер
, лют
-
1,4
ч.л.
черен пипер
-
3,4
ч.л.
сол
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- В малка купа смесваме солта, черния пипер, червения пипер, паприката, чесъна на прах, магданоза и мащерката.
- Със сместа натъркаваме добре пилето от двете страни.
- В дълбок тиган загряваме маслото и зехтина.
- Добавяме пилето и пържим до златистокафяво, около 6 минути за всяка страна.
- Добавяме чесъна и сока от лайм.
- Разбъркваме добре и готвим още 5 минути.
- Преместваме пилето в оребрен тиган за около 2 минути, за всяка страна.
- Готовото месо сервираме с гарнитура по избор.
|