Пиле "кентъки"

Продукти

  • 400 г корнфлейкс натурален
  • 4 яйца
  • 1 пиле
  • за марината:
  • червен пипер на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 30 г вегета
  • 10 г куркума
  • 10 г кориандър
  • 10 г джинджифил
  • 150 мл соев сос

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large pile kentaki

Начин на приготвяне

  1. Почистваме пилето и го нарязваме на парчета според вкуса ни.
  2. Смесваме всички продукти за маринатата и потапяме пилето в нея. Оставяме така около 30-40 минути.
  3. "Начукваме" или стриваме с ръце корнфлейкса  и го слагаме в купичка.
  4. Разбъркваме яйцата и слагаме и тях в купичка.
  5. След това всяко парче пиле топим в яйце, после в корфлейкс и пържим във фритюрник.
  6. Сервираме горещи, по желание с кетчуп, майонеза и/или горчица.