Пиле пане с боровинки

Продукти

  • 200 г пилешко месо
  • 100 г боровинки
  • 2 яйца
  • 0,5 ч.ч. бира
  • 1 с.л. галета
  • 1 с.л. брашно
  • 50 г корнфлейкс
  • 1 ч.л. куркума
  • сол
  • черен пипер
  • захар
    за карамелизиране

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, галетата, куркумата, корнфлейкса, яйцата, бирата, сол и черен пипер. В сместа оваляме тънко нарязаните парчета пиле и пържим в зехтин.
  2. През това време в друг тиган карамелизираме боровинките със захарта, като разбъркваме периодично, докато се получи кремообразна смес.
  3. Изваждаме панираното пилешко от тигана и го поставяме върху домакинска хартия, за да отстраним ненужната мазнина.
  4. Сервираме месото със соса от боровинки.