Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешкото месо на хапки и овкусяваме със соевия сос.
- Оставяме да престои около 30 минути. През това време измиваме и нарязваме чушките, лука и чесъна, почистваме ананаса и го нарязваме на кубчета.
- В дълбок тиган, наливаме 2 с.л. оризово олио и оствяме да загрее добре.
- Поръсваме пилето с нишестето и разбъркваме добре.
- Пускаме пилешките хапки във загрялото олио, да се пакетират от всякъде и вадим върху лист хартия.
- През това време изсипваме лука и чесъна, разбъркваме и веднага добавяме кубчетата ананас.
- Задушаваме леко и връщаме пилешкото месо вътре.
- Накрая заливаме с кокосовото мляко и оставяме да къкри на слаб огън, докато остане на мазнина.
|