Продукти
-
сол
-
1
ч.ч.
оцет
-
магданоз
-
червен пипер
-
2
с.л.
доматено пюре
-
1
с.л.
брашно
-
2
глави
лук
-
1
к.ч.
краве масло
-
500
г
бамя
-
1
пиле
-
3
домата
Начин на приготвяне
1. Почистваме бамята от дръжките и я накисваме в оцет и 2 ч.ч. вода
2. Нарязваме пилето на порции и го запържваме. Изваждаме го от мазнината и запържваме лука.
3. Добавяме брашното, червен пипер и сол на вкус, доматеното пюре, разтворено в 1 ч.ч. топла вода и оставяме да се сгъсти.
4. В тенджерка нареждаме пилешкото месо, отцедената и нарязана бамя, заливаме със соса и оставяме да се вари на слаб огън около 30-35 мин.
5. След като ястието е готово, поръсваме с нарязан магданоз.