Пиле с бамя

Продукти

  • сол
  • 1 ч.ч. оцет
  • магданоз
  • червен пипер
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. брашно
  • 2 глави лук
  • 1 к.ч. краве масло
  • 500 г бамя
  • 1 пиле
  • 3 домата

Начин на приготвяне

1. Почистваме бамята от дръжките и я накисваме в оцет и 2 ч.ч. вода

2. Нарязваме пилето на порции и го запържваме. Изваждаме го от мазнината и запържваме лука.

3. Добавяме брашното, червен пипер и сол на вкус, доматеното пюре, разтворено в 1 ч.ч. топла вода и оставяме да се сгъсти.

4. В тенджерка нареждаме пилешкото месо, отцедената и нарязана бамя, заливаме със соса и оставяме да се вари на слаб огън около 30-35 мин.

5. След като ястието е готово, поръсваме с нарязан магданоз.