Продукти
-
1
ч.л.
мащерка
-
1
връзка
магданоз
-
1
ч.л.
захар
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
моркови
-
2
скилидки
чесън
-
1
дафинов лист
-
2
домата
-
2
глави
лук
-
400
гр.
домати
белени, от консерва
-
800
гр.
пилешко месо
-
1
ч.л.
босилек
-
20
гр.
олио
за пържене
-
черен пипер
-
сол
Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме да се запържи леко в малко мазнина. В същия съд добавяме още малко олио и запържваме наситнения лук. След малко добавяме настърганите на едро ренде морков и пресования чесън. Слагаме да се задуши под капак до омекване, като разбъркваме често.
- Нарязваме пресните домати на ситно и ги прибавяме към задушените зеленчуци заедно с консервата домати. Оставяме да заври и добавяме сол, черен пипер, мащерката, босилека, захарта и червения пипер.
- Пускаме порциите пилешко месо и оставяме да къкри на умерен котлон, докато доматеният сок се поизпари.
- Сервираме ястието топло, по желание с гарнитура от ориз.