Пиле с доматен сос

Продукти

  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 моркови
  • 2 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 2 домата
  • 2 глави лук
  • 400 гр. домати
    белени, от консерва
  • 800 гр. пилешко месо
  • 1 ч.л. босилек
  • 20 гр. олио
    за пържене
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме да се запържи леко в малко мазнина. В същия съд добавяме още малко олио и запържваме наситнения лук. След малко добавяме настърганите на едро ренде морков и пресования чесън. Слагаме да се задуши под капак до омекване, като разбъркваме често. 
  2. Нарязваме пресните домати на ситно и ги прибавяме към задушените зеленчуци заедно с консервата домати. Оставяме да заври и добавяме сол, черен пипер, мащерката, босилека, захарта и червения пипер. 
  3. Пускаме порциите пилешко месо и оставяме да къкри на умерен котлон, докато доматеният сок се поизпари.
  4. Сервираме ястието топло, по желание с гарнитура от ориз.