Продукти
-
100
г
топено сирене
-
2
с.л.
олио
-
черен пипер
на вкус
-
2
с.л.
масло
-
брашно
за овалване
-
200
мл
бяло вино
-
100
мл
растителна сметана
-
3
стръка
мащерка
-
1
скилидка
чесън
-
500
г
пилешки гърди
-
500
г
печурки
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Пилешките гърди се нарязват. Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се режат натънко. Чесънът се наситнява.
- Месото се овкусява със сол и черен пипер.
- Поръсва се с брашно и се разбърква. След това се слага в цедка, за да падне излишното брашно, запържва се в половината от маслото и олиото и се изважда.
- Гъбите, чесънът и наситнената мащерка се запържват в същия съд в останалата половина от олиото и маслото.
- Налива се виното.
- Щом течността се редуцира, се добавя сметаната.
- Прибавя се сиренето.
- Месото се връща в съда.
- Налива се много малко вода, колкото да се разреди леко сосът. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от котлона.
- Ястието се сервира горещо, с гарнитура по избор.