Начин на приготвяне
- Пилешките гърди се нарязват. Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се режат натънко. Чесънът се наситнява.
- Месото се овкусява със сол и черен пипер.
- Поръсва се с брашно и се разбърква. След това се слага в цедка, за да падне излишното брашно, запържва се в половината от маслото и олиото и се изважда.
- Гъбите, чесънът и наситнената мащерка се запържват в същия съд в останалата половина от олиото и маслото.
- Налива се виното.
- Щом течността се редуцира, се добавя сметаната.
- Прибавя се сиренето.
- Месото се връща в съда.
- Налива се много малко вода, колкото да се разреди леко сосът. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от котлона.
- Ястието се сервира горещо, с гарнитура по избор.
|