Продукти
-
100
мл.
вода
-
черен пипер
на вкус
-
30
г
подправка за пиле
-
дафинов лист
-
олио
-
2
глави
лук
-
250
г
моркови
-
200
г
гъби
-
1
пиле
-
250
мл
бяло вино
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на едро. Слагаме ги в намаслена тава и ги посоляваме на вкус.
- Нарязваме и посоляваме гъбите. Прибавяме ги при морковите.
- Добавяме няколко зърна черен пипер и няколко листа дафинов лист.
- Обелваме и нарязваме лука, и го прбавяме към останалите зеленчуци.
- Добавяме малко олио, виното и около 100 мл. вода.
- Почистваме и разрязваме пилето и го поставяме при зеленчуците.
- Отгоре поръсваме с подправката за пиле.
- Печем в предварително загрята умерена фурна (180 градуса), около час и половина.
- Ястието сервираме с картофено пюре и малко ситно нарязан пресен магданоз.