Пиле с мед, розмарин и пармезанов фасул

Продукти

  • 40 г пармезан настърган
  • 3 парчета прошуто
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. оцет бял винен
  • зехтин
  • 400 г зелен фасул от консерва
  • 1 клонче розмарин
  • 1 с.л. мед
  • 2 бр. пилешки гърди
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 40 мин.
Ниво: професионално

Large pile s med rozmarin i parmezanov fasul

Начин на приготвяне

  1. За маринатата: В купа приготвяме марината, като смесваме оцет, мед, малко зехтин, няколко накълцани листенца розмарин и скилидка чесън. 
  2. С помощта на нож правим по няколко резки (напречно) на всяко парче пилешко. 
  3. Поставяме месото в купата и го оставяме да се маринова. 
  4. За гарнитурата: В зехтин на среден огън запържваме нарязания червен лук, останалото клонче розмарин, накълцано на ситно, прошуто крудо и зелен фасул. 
  5. Ако стане прекалено сухо, може да се добави течност от консервата фасул. 
  6. Овкусяваме със сол и черен пипер. 
  7. Запържваме пилешкото месо. Когато стане малко по-сухо, добавяме маринатата. 
  8. В чиния за сервиране сипваме от гарнитурата, поръсваме с пармезан и най-отгоре поставяме пилешките гърди.