Пиле със сотирани зеленчуци

Продукти

  • 10 г мащерка прясна
  • 50 мл бяло вино
  • 10 г чили сос сладък
  • 100 г чери домати
  • 1 жълта чушка
  • 100 г патладжан
  • 100 г тиквичкa
  • 300 г пилешко филе
  • 5 г сол
  • 5 г бял пипер
  • 5 г риган

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large pile sas sotirani zelenchutsi

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешкото филе и зеленчуците на средно големи хапки. 
  2. Запържваме пилето съвсем леко и към него прибавяме вече нарязаните тиквичка, патладжан и чушка. 
  3. Запържваме хубаво и прибавяме бялото вино. 
  4. Пет минути преди да снемем от огъня, нарязваме чери доматите на половина и ги прибавяме към останалите продукти. 
  5. Овкусяваме с чили соса, солта, белия пипер и ригана. 
  6. Преди сервиране, гарнираме с мащерка.