Пиле със зеленчуци по италиански

Продукти

  • 2 тиквички
  • 2 домата
  • 1 щипка черен пипер
  • 0,5 ч.л. сол
  • 2 бр. пилешки гърди
  • 2 скилидки чесън стар
  • 280 г боб , сварен
  • 3 стръка босилек
  • подправики на избор и вкус

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large pile po italianski sas zelenchutsi

Начин на приготвяне

  1. Малко зехтин се загрява в тенджера и се запържва нарязаният на ситно чесън. 
  2. Добавят се пилешките гърди и се запържват до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер. 
  3. Нарязват се на едри парчета тиквичките и доматите. Сваряват се на пара, докато станат готови. 
  4. Добавя се бобът от консерва към зеленчуците на пара. 
  5. Разбърква се добре, разпределя се в чинии и върху зеленчуците се поставят пилешките гърди. 
  6. Сервира се с листенца пресен босилек и подправки на вкус.