Пилешка мусака с ориз

Продукти

  • 6 белтъка
  • 1 глава лук
  • 4 моркова
  • 400 г пилешки гърди
  • 1 кофичка кисело мляко 0.1%
  • 100 г кафяв ориз
  • подправки на вкус
  • сол

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large pileshka musaka s oriz

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме филето на ситно, настъргваме морковите и лука на ренде. 
  2. Сместваме ги с ориза, добавяме солта и подправките. 
  3. Разбъркваме добре сместа, разстиламе я в огнеупорна стъклена тава или купа. Отгоре нареждаме нарязаното филе.
  4. Пълним с вода или бульон тавата. Печем 45 минути или докато се сготвят продуктите. 
  5. След това разбиваме белтъците с киселото мляко. С получената застройка заливаме и връщаме във фурната, докато се получи златиста коричка.

* Рецептата и снимката към нея са предоставени от krasivitela.com