Пилешка супа с царевица

Продукти

  • 0,5 връзка магданоз , ситно нарязан
  • 3 листа дафинов лист
  • 3 яйца
  • 1 консерва царевица
  • 2 моркова
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 250 мл бульон , пилешки
  • 1 домат
  • 300 г пиле

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large pileshka supa s tsarevitsa

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме зеленчуците.
  2. В тенджера с вряла вода изсипваме бульона, царевицата, морковите, домата и дафиновите листа.
  3. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме. 
  4. Варим 40 минути.
  5. Изваждаме пилето и отделяме месото от костите.
  6. Връщаме месото в бульона и слагаме нарязания на ситно магданоз.
  7. Разбиваме яйцата на ръка или с миксер на ниска степен. При непрекъснато бъркане ги изсипваме внимателно в супата. 
  8. По желание, гарнираме с малко сварен морков и риган.