Пилешка супа

Продукти

  • 1 яйце
  • 3 с.л. кисело мляко
  • магданоз
  • целина
  • 1 глава лук
  • 30 г фиде
  • 2 моркова
  • 0,5 пиле
  • 3 картофа

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large pileshka supa

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме. 
  2. Към бульона прибавяме ситно нарязаните лук, картофи, моркови и целина. Варим до омекване на зеленчуците. 
  3. Прибавяме пилешкото месо и фидето, и варим още около 10 минути.   
  4. Застройваме с варена застройка, приготвена от яйцето и киселото мляко. Смесваме яйцето с киселото мляко, поставяме на слаб котлон и непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява. След това пак при непрекъснато бъркане прибавяме 2 - 3 черпака от супата, но на тънка струйка. Изсипваме застройката в супата и разбъркваме. (По принцип към варената застройка може да прибавим 2 с.л. брашно, но когато имаме повече картофи няма нужда от брашно).
  5. Накрая прибавяме парченце масло и поръсваме със ситно нарязан магданоз. По желание при сервиране, гарнираме с люта чушка.