Пилешки бутчета с картофи и чери домати

Продукти

  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 5 г риган
  • 5 листа босилек
  • 100 г масло
  • 100 г чери домати
  • 6 пилешки бутчета
  • 250 г картофи

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large pileshki butcheta s kartofi i cheri domati

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме бутчетата, поставяме ги в тавичка. 
  2. Добавяме маслото, накъсано на парчета. 
  3. Почистваме и нарязваме картофите. Добавяме ги към бутчетата. 
  4. Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре. 
  5. Добавяме вода, до средата на тигана и поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 35 минути. 
  6. Изваждаме и разбъркваме. Добавяме чери доматите и ригана, и връщаме във фурната за още 10 минути. 
  7. След като ги извадим от фурната, добавяме босилека и сервираме.