Пилешки филенца с прошуто и риган

Продукти

  • 400 г пилешко филе
  • 4 лентички прошуто
  • 15 г брашно
  • 25 г масло
  • 10 мл зехтин
  • 4 листенца риган
    , пресен
  • 2 резена лимон
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • морска сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешките филета на тънки ленти. 
  2. Увиваме ги с фолио и леко ги "разточваме" с точилка. 
  3. Върху всяко парче филе поставяме по резен бекон и лист пресен риган. Забождаме през средата с клечка за зъби, така, че да се захванат месото, прошутото и ригана. 
  4. В купичка смесваме брашното със солта и черния пипер, и с тях овалваме месото. 
  5. В сгорещен тиган загряваме маслото и зехтина. 
  6. Пържим от двете страни до образуването на приятно златиста коричка. 
  7. Поставяме ястието в подходяща чиния, гарнираме с резените лимон и сервираме.