Продукти
-
10
мл.
зехтин
-
30
г
филиран бадем
и пармезан, смлени на фина прах
-
30
г
прошуто крудо
-
150
г
пилешко филе
- за чътнито:
-
0,4
морков
-
1
зелена ябълка
-
4
връхчета
селъри
-
0,5
люта чушка
-
20
г
стафиди
-
20
г
джинджифил
, пресен
-
1
с.л.
кафява захар
-
20
мл.
винен оцет
-
20
мл.
сок от лайм
-
60
мл.
бяло вино
- и още:
-
50
г
мед
-
сок от половин лайм
-
50
г
масло
-
30
г
течна готварска сметана
, (животинска)
Начин на приготвяне
- Сгответе пилешкото в умерено нагрят тиган с малко мазнина за по 3-4 минути от всяка старна.
- Поръсете пилешкото с половината от бадемите с пармезан и го завийте в два листа прошуто.
- Загрейте фурната до 200 градуса и запечете за 5 минути
- Поръсете с останалия бадемов пармезан и допечете до златисто.
- Измийте и обелете моркова, ябълката и крушата и ги изчистете от семки.
- Нарежете ябълката, крушата, моркова, джинджифилът и селарито на ситни кубчета.
- Смесете всички продукти и гответе на слаба температура около 30 минути.
- Меда, маслото и сока от зелен лимон, затоплете в тиган.
- След като заврат, отстранете от котлона и прибавете сметаната. Разбъркайте соса и отново затоплете, за да се сгъсти.
- В подходяща чиния оформете чътни от ябълка, круша и морков, пилешките гърди и залейте със соса.
- За декорация използвайте листа от мента и селари.