Продукти
-
1
краставица
-
2
домата
-
4
ч.ч.
спанак
-
1
к.л.
сол
-
1
щипка
черен пипер
-
0,5
ч.л.
риган
-
3
скилидки
чесън
-
10
г
захар
-
20
мл
лимонов сок
-
50
мл
зехтин
-
50
мл
винен оцет
-
4
бр.
пилешки гърди
Начин на приготвяне
- Месото се слага в тиган с незалепващо покритие да се запечата за малко.
- Приготвя се дресинга: разбърква се оцетът, зехтинът, лимоновият сок, захарта, чесънът, риганът, солта и пипера. 1/3 от получената смес се слага се върху месото.
- Пилешкото се запича в тиган на котлон, загрят на 200 ºС за около 10 минути. Обръща се по веднъж, за да се запече и от двете страни.
- През това време в купа се смесват спанакът, краставицата, доматите, нарязани на парчета, и останалият дресинг. Разбърква се добре.
- Пилешкото се сервира със салатата.