Продукти
-
1
ч.л.
къри
-
1
ч.л.
червен пипер
-
черен пипер
-
сол
-
100
г настърган
пармезан
-
2
яйца
-
1
кг
пилешки филета
-
галета
-
зехтин
Начин на приготвяне
1. Нарязваме пилешките филета на жулиени. Правим смес за панировка от галета, сол, черен пипер, червен пиперкъри и настърган пармезан. Разбъркваме добре да се смесят съставките.
2. Овалваме филетата първо в сместта на галетата, после в разбитите яйца и отново в галетата.
3. Взимаме хартия за печене и върху нея нареждаме филетата. Поръсваме ги със зехтин и слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор или обикновен режим. Печем около 25 минути или до готовност, докато се зачервят.
4. Сервираме със салата и сос по желание.