Пилешки хапки със сусам

Продукти

  • 3 с.л. олио
  • 0,5 ч.ч. брашно
  • 1 яйце
  • 0,5 к.ч. сусам
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 0,5 ч.л. сол
  • 4 с.л. соев сос
  • 500 г пилешко филе

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на хапки и го мариноваме  със соевия сос, лимоновият сок, олиото и солта за поне 2 часа. 
  2. Сипваме брашното при вече маринованото месо и  разбъркваме добре - всяка хапка трябва добре да се оваля в брашното. 
  3. Оставяме за десетина минути. 
  4. Разбиваме яйцето леко с тел и го изсипваме при хапките. Разбъркваме хубаво. След това изсипваме и сусамът - трябва да залепне добре по хапките. 
  5. Пържаим в нагорещена мазнина. 
  6. Хапките сервираме с гарнитура по избор.