Продукти
-
3
с.л.
олио
-
0,5
ч.ч.
брашно
-
1
яйце
-
0,5
к.ч.
сусам
-
3
с.л.
лимонов сок
-
0,5
ч.л.
сол
-
4
с.л.
соев сос
-
500
г
пилешко филе
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на хапки и го мариноваме със соевия сос, лимоновият сок, олиото и солта за поне 2 часа.
- Сипваме брашното при вече маринованото месо и разбъркваме добре - всяка хапка трябва добре да се оваля в брашното.
- Оставяме за десетина минути.
- Разбиваме яйцето леко с тел и го изсипваме при хапките. Разбъркваме хубаво. След това изсипваме и сусамът - трябва да залепне добре по хапките.
- Пържаим в нагорещена мазнина.
- Хапките сервираме с гарнитура по избор.