Пилешки крилца на барбекю
|
Продукти
-
800
г
пилешки крилца
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
с.л.
соев сос
-
1
ч.л.
чубрица
-
2
с.л.
ракия
-
1
ч.ч.
олио
|
Време: 75 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме крилцата.
- Подправяме ги на вкус с подправките и ги мариноваме с ракията и соевия сос за поне 1 час. (Може да ги приготвим и от предната вечер, като след мариноването ги слагаме в хладилника).
- Запалваме барбекюто и печем крилцата от двете страни, като ги мажем с олиото и ги поливаме с останалата марината.
- Готовите крилца слагаме в тенджерка с капак и хубаво я разклащаме.
- Сервираме с много салата според сезона.
|