Пилешки шишчета по марокански

Продукти

  • 0,5 връзка копър
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 5 с.л. зехтин
  • 1,5 кг пилешки гърди
    , нарязани на парченца
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

  1. В блендер изсипваме и пасираме зехтина, лимоновия сок, чесъна, копъра, кимиона, червения пипер и солта. 
  2. В така получената марината поставяме нарязаното пилешко месо и го поставяме в хладилник за около час. 
  3. След това го забождаме на шишчета и го печем в силно загрята фурна до златисто. 
  4. Сервираме със свежи зеленчуци по избор.