Продукти
-
сол
-
1
с.л.
соев сос
-
3
печени чушки
-
1
салата айсберг
-
черен пипер
-
риган
-
2
скилидки
чесън
-
2
с.л.
олио за мариноване
-
600
г
пилешки гърди
-
зехтин за овкусяване
Начин на приготвяне
1. Нарязваме филетата на 4 порции, леко ги начукваме през стреч фолио и ги овкусяваме със сол, черен пипер.
2. Правим марината от олио, риган, соев сос и счукан чесън и намазваме добре филетата. Оставяме да преседят за 30-40 мин. в хладилника.
3. Печем на загрята скара или оребрен тиган до зачервяване, като обръщаме през 3-5 мин.
4. Нарязваме салатата на ситно, чушките на лентички и овкусяваме със сол и зехтин. По желание можем да добавим и балсамов оцет.