Продукти
-
50
гр
соев сос
-
1
с.л.
царевично нишесте
-
100
гр
зеленчуков бульон
-
2
скилидки
чесън
-
1
ч.ч.
нарязани гъби
-
1
ч.ч.
червена чушка
-
1
стъбло
целина
-
2
ч.ч. тънко нарязан
бок чой
-
2
с.л.
олио
-
100
гр
брашно
-
1
кг
пилешко филе
-
1
с.л.
сухо шери
-
0,5
с.л. сух
джинджифил
-
2
ч.ч. варен
дългозърнест ориз
-
0,5
ч.ч. нарязан
зелен лук
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме го на лентички. Овалваме го в брашното.
2. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-висока температура. Добавяме месото и пържим за около 3-4 мин.
3. Добавяме бок чой, счуканите скилидки чесън, бульона, соевия сос, царевичното нишесте, шери, и джинджифил. Добавяме и нарязаните на лентички чушки, гъби и целина. Разбъркваме добре и продължаваме да готвиме още около 5-6 минути.
4. Сервираме върху ориз и поръсваме със зелен лук.
5. Бок чой е представител на зелевите растения, можете да го намерите на зеленчуковите пазари. В рецептата можете да го замените с китайско зеле.