Пилешко със зеленчуци 

Продукти

  • 1 домат
  • 1 картоф
  • 1 морков
  • 2 гр. целина
  • 1 бр. пилешки гърди (без кожа) 
  • 250 мл. пилешки бульон
  • 2 гр. праз (бялата част) 
  • 2 стръка магданоз
  • 3 гр. масло или малко зехтин

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large pileshko sas zelenchutsi

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на парченца и го слагаме в тенджерка, добавяме обелените и нарязани зеленчуци, сипваме бульона и нарязания магданоз. 
  2. Оставяме сместа да ври на умерен огън около 30 минути. 
  3. След това пасираме до необходимата консистенция и прибавяме маслото (зехтина). 
  4. Пюрето е подходящо и за по-големи деца, след като го подправим на вкус.