Пица "Калцоне" (затворена пица)

Продукти

  • 60 г шунка
  • 200 г кашкавал настърган
  • 150 г доматен сос
  • 1 тесто за пица, готово
  • 40 г гъби

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa kaltsone zatvorena pitsa

Начин на приготвяне

  1. Разточваме тестото върху набрашнена повърхност с точилка на кръг.
  2. Намокряме с вода 0.5 сантиметрова ивица по краищата - за да се слепят по-добре.
  3. Намазваме едната половина с доматен сос.
  4. Подреждаме плънката - нарязаната шунка, гъбите и настърганият кашкавал.
  5. Сгъваме на две и добре притискаме краищата, за да се слепят. 
  6. Поставяме пицата в предварително силно загрятата, на 220 градуса фурна. 
  7. Понеже пицата е с тънка кора и се изпича бързо, и в зависимост от фурните, времето е много различно - затова е желателно да проверяваме на няколко минути.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".