Продукти
-
25
г
сирене
"Грана падано"
-
10
г
рукола
-
40
г
чери домати
-
200
г
тесто за пица
-
3
г
зехтин
-
30
г
доматен сос
-
120
г
моцарела
- Тесто за пица:
-
100
г
брашно
-
75
мл.
вода
-
7
г
мая
-
1
щипка
сол
-
2
г
зехтин
Начин на приготвяне
- За тестото: Пресяваме брашното, правим кладенче, добавяме маята и половината количество вода. Замесваме. Добавяме солта, останалото количество вода и зехтин. Месим до образуване на хомогенно тесто. Слагаме в подходящ съд и прибираме в хладилник за 12 часа.
- Минимум два часа преди да разточим тестото го изваждаме, за да се темперира.
- Разточваме тестото, добавяме доматения сос и моцарелата. Печем до златисто, след което добавяме нарязаните чери доматчета, руколата и поръсваме с "Грана падано".
* Продуктите са за 1 порция.
* Пица „Примавера” може да опитате в ресторант „Osteria da Rado“.