Пица с аспрежи

Продукти

  • 1 тесто за пица, готово
  • 100 г аспержи
  • 150 г доматен сос
  • 160 г пармезан
  • 220 г кашкавал
  • 1 яйце

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa s asprezhi

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.  
  2. Намазваме блата с доматения сос.
  3. Настъргваме кашкавала, почистваме и нарязваме аспрежите. 
  4. Добавяме ги върху пицата.  
  5. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, като около 8 минути преди да е готова чукваме яйцето по средата. 
  6. След като извадим от фурната, поставяме нарязания на тънко пармезан и сервираме. 

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".