Пица с гъби, чесън и моцарела

Продукти

  • 200 г домати
    от консерва
  • 300 г гъби
  • 100 г моцарела
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 1 тесто
    за пица, готово
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 стръка риган

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. 
  2. Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин. 
  3. Добавяме доматите. Варим, докато соса се сгъсти. 
  4. След това добавяме доматеното пюре, ригана и сол на вкус. 
  5. Нарязваме моцарелата и гъбите на кръгчета. 
  6. Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с лука, гъбите, моцарелата и риган.
  7. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност. 
  8. Изваждаме пицата от фурната, поръсваме я с малко пресен магданоз или босилек по избор, и сервираме.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".