Продукти
-
20
г
рукола
-
2
с.л.
доматено пюре
-
2
стръка
риган
-
3
с.л.
зехтин
-
200
г
домати
от консерва
-
100
г
моцарела
-
300
г
гъби
-
1
скилидка
чесън
-
1
глава
червен лук
-
1
тесто
за пица, готово
Начин на приготвяне
- От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.
- Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин.
- Добавяме доматите. Варим, докато соса се сгъсти.
- След това добавяме доматеното пюре, ригана и сол на вкус.
- Нарязваме моцарелата на кръгчета, а гъбите оставяме цели.
- Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с лука, гъбите, моцарелата и риган.
- Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност.
- Изваждаме пицата от фурната, поръсваме я с руколата и сервираме.
*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".