Пица с гъби, прошуто и сметана

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 200 г домати от консерва
  • 300 г гъби
  • 120 г моцарела
  • 30 мл сметана , готварска на "President"
  • 1 тесто за пица, готово
  • 100 г прошуто

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa s gabi proshuto i smetana

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.  
  2. Нарязваме моцарелата на кръгчета, а гъбите оставяме цели.
  3. Намазваме пицата със сметаната. Отгоре поръсваме с моцарелата и гъбите. 
  4. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност. 
  5. След като извадим пицата, я поръсваме с прошутото. Връщаме във фурната за 1 минута и сервираме.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".