Продукти
-
2
с.л.
зехтин
-
1
тесто за пица
готово
-
45
г
миди
-
50
мл.
доматено пюре
-
80
г
сирене
"Проволоне"
-
45
г
октопод
-
45
г
морски раковини
-
45
г
калмари
-
45
г
скариди
-
1
ч.л.
лимонова кора
-
2
с.л.
лимонов сок
-
1
скилидка
чеснов лук
-
2
стръкчета
мащерка
прясна
Начин на приготвяне
- Измиваме морските дарове, почистваме ги и ги изцеждаме. Настъргваме на ренде лимоновата кора, добавяме я към морските дарове заедно с мащерката, ситно нарязания чесън, зехтина, лимоновия сок и солта. Мариноваме ги в получената смес около 15 минути.
- Разстиламе тестото с точилка на пласт не повече от 0,5 см дебелина.
- Поставяме тестото в гореща намаслена тавичка. Намазваме тестото с доматеното пюре,настърганото сирене и подреждаме приготвените морски дарове.
- Печем 10 минути при температура 220 градуса. Оставяме леко да изстине и разделяме на порции.
Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".