Пица с прошуто

Продукти

  • 150 г доматен сос
  • 300 г прошуто
  • 250 г кашкавал
  • 2 стръка риган
  • 1 яйце
  • 50 г гъби
  • 1 тесто
    за пица, готово

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.  
  2. Намазваме блата с доматения сос.
  3. Настъргваме кашкавала, нарязваме прошутото и гъбите на тънки лентички.
  4. Поръсваме пицата с гъбите, прошутото и кашкавала. 
  5. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, като около 10 минути преди да е готова чукваме яйцето по средата. Най-отгоре я поръсваме със ситно нарязаният риган и запичаме леко.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".