Пица с риба тон
Продукти
100 г
сирене "моцарела" нарязано на кубчета
175 г
чери домати разрязани наполовина
200 г
риба тон от консерва, без соса
30 см.
тесто за пица
3 с.л.
песто червено
2 с.л.
каперси
8
маслини малки черни, без костилки
1 с.л.
зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус
Време:
25 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 220 градуса.
Намазваме пестото равномерно въху
тестото
.
Аранжираме равномерно рибата-тон върху
тестото
.
Добавяме доматите, моцарелата, каперсите и маслините. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
Поръсваме със зехтина и изпечаме в загрятата фурна за около 15 минути или до златисто и до набъбване.
Сервираме пицата топла или студена.
*Рецептата за
"Тесто за пица"
, може да намерите в Категория - "Пици".