Пица с риба тон

Продукти

  • 100 г сирене "моцарела" нарязано на кубчета
  • 175 г чери домати разрязани наполовина
  • 200 г риба тон от консерва, без соса
  • 30 см. тесто за пица
  • 3 с.л. песто червено
  • 2 с.л. каперси
  • 8 маслини малки черни, без костилки
  • 1 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa s riba ton

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 220 градуса. 
  2. Намазваме пестото равномерно въху тестото.
  3. Аранжираме равномерно рибата-тон върху тестото.
  4. Добавяме доматите, моцарелата, каперсите и маслините. Добавяме сол и черен пипер на вкус. 
  5. Поръсваме със зехтина и изпечаме в загрятата фурна за около 15 минути или до златисто и до набъбване.
  6. Сервираме пицата топла или студена.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".