Пица с тесто от карфиол

Продукти

  • 100 гр кафяви печурки
  • 100 гр доматен сос
  • зехтин
  • сол
  • 1 ч.л. риган
  • 3 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. настъргана моцарела
  • 500 гр варен карфиол
  • 100 гр рукола
  • 150 гр моцарела

Начин на приготвяне

1. Сваряваме измития и разделен на розички карфиол в подсолена вода. Пасираме го с кухненския робот или пасатор.

2. В средно голяма купа смесваме карфиола, яйцето и моцарелата. Добавяме риган, счукан чесън и сол и разбъркваме добре.

3. Взимаме хартия за печене и изрязваме във диаметъра на кръгла тавичка. Поставяме тестото и го притискаме равномерно. Печем на предварително зарята фурна на 180 градуса около 15 мин.

4. Изваждаме от фурната, намазваме с доматен сос, слагаме нарязаните на половинки гъби, нареждаме моцарелал на кръгчета и допичаме за още около 7-8 мин.

5. Гарнираме с рукола по желание.