Пица с царевица, лук, чушки и маслини

Продукти

  • 50 г шунка
    или друг вди колбас, по избор
  • 250 г кашкавал
  • 30 мл течна сметана
  • 100 мл доматено пюре
  • 1 тесто
    за пица, готово
  • 40 г червени чушки
  • 20 г маслини
  • 80 г лук
  • 80 г царевица
    от консерва
  • копър

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и чушките. 
  2. Разточваме тестото* върху набрашнен плот с помощта на точилка, с големина по избор.
  3. Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме доматеното пюре и сметаната, лука, шунката, чушките, настъргания кашкавал и маслините. 
  4. Печем пицата в предварително загрята фурна, за около 10-15 минути. 
  5. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязания копър.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".