Начин на приготвяне
- Приготвяме тестото като разтваряме маята в малко топла вода и изчакваме 5 минути.
- Пресяваме брашното през сито в купа, добавяме солта и захарта. Oформяме кладенче в средата на брашното и изсипваме маята.
- Приготвяме топла вода в отделен съд и започваме да месим като добавяме вода, докато получим меко тесто. Накрая добавяме зехтина и домесваме докато стане гладко тесто.
- Оставяме да престои един час и да удвои размера си, покрито с кърпа.
- След това омесваме още веднъж и разточваме според големината на съда, в който ще печем. (От тази доза стават две пици по 35см).
- Плънката: Смесваме доматеното пюре заедно с настъргания домат и намазваме тестото. Добавяме смачкан чесън, сол, черен пипер, риган и босилек.
- В тиган нагряваме захтина и задушаваме телешко месо с лука. Добавяме върху пицата.
- Нареждаме обеления и нарязан на кръгчета домат, нарязаната на кръгчета чушка и покриваме с настърган кашкавал.
- Печем около 20-30 минути, в предварително загрята на 170 градуса фурна.
|