Продукти
-
1
тесто
за пица, готово
-
1
яйце
-
150
г
спанак
-
150
г
кашкавал
-
80
г
моцарела
-
100
г
салам
-
80
г
гъби
-
1
глава
лук
-
1
скилидка
чесън
-
3
с.л.
зехтин
-
4
с.л.
доматено пюре
-
10
г
пармезан
за поръсване
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.
- Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин.
- След това добавяме доматеното пюре и сол на вкус.
- Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с настъргания кашкавал и лука.
- Добавяме гъбите, салама, спанака и моцарелата.
- Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 10 минути. Изваждаме и добавяме яйцето.
- Връщаме във фурната за още 5-8 минути.
- Преди сервиране поръсваме пицата с пармезана и черен пипер на вкус.
*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".