Продукти
-
50
г
стафиди
, накиснати в ром
-
1
белтък
за намазване
-
40
г
масло
-
60
г
свинска мас
-
0,5
кубче
мая
-
650
г
брашно
или колкото поеме
-
1
ванилия
-
20
г
лимонова есенция
-
175
г
прясно мляко
, топло
-
200
г
захар
-
3
яйца
-
1
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята в топлото мляко, с малко захар и малко брашно. Тази кашичка изчакваме да втаса.
- Смесваме всички продукти, без ядките и ванилията, омесваме тесто. Ако тестото лепне, добавяме още малко брашно. Месим дълго и енергично. Прибавяме накиснатите в ром стафиди, ванилия и лимонова есенция.
- Чакаме да втаса. След това отново месим и отново втасва.
- Сплитаме го на плитка. Отново втасва, този път във фурната, която е включена на 50 градуса.
- Накрая го намазваме с разбития белтък, поръсваме го със захар и го връщаме отново във фурната. Увеличаваме я на 150 градуса, за 10 минути. След това увеличаваме на 170 градуса.
- Печем до готовност.