Плодова салата с диня, малини, боровинки и маскаропне

Продукти

  • 1 жълтък
  • 60 г пудра захар
  • 100 г маскарпоне
  • 1 ябълка
  • 1 портокал
  • 2 праскови
  • 20 г ягоди
  • 100 г диня
  • 20 г малини
  • 20 г боровинки

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме динията, прасковите, портокала и ябълката и ги поставяме в подходяща купичка, чаша или чиния. 
  2. Почистваме и измиваме много добре малините и боровинките. Добавяме ги към останалите плодове. 
  3. В купа смесваме и разбъркваме добре маскарпонето, захарта и жълтъка (до получаването на кремообразна смес). 
  4. Добавяме получения крем към плодовете, разбъркваме леко и сервираме.