Продукти
-
100
г
сирене
натрошено
-
1
пак.
масло
-
100
г
стафиди
сушени
-
500
г
брашно
-
1
пак.
мая суха
-
2
с.л.
олио
-
2
с.л.
мед
-
1
ч.л.
сол
-
200
мл.
прясно мляко
затоплено
Начин на приготвяне
- Замесваме меко тесто от млякото, маята, солта, меда, олиото и брашното. Месим, добавяйки брашно, докато спре да лeпне.
- Оставяме да втаса.
- След като хубаво втаса разточваме кора, дебела около 0,5 см. Намазваме кората обилно с чисто масло, поръсваме с натрошеното сирене и навиваме на руло. Режем ги през 2 см. на няколко "пънчета".
- На голямо разстояние едно от друго ги подреждаме в 26 см. тавичка. Отново оставяме да втасва, но този път във фурната, на 50 градуса. След като се долепят пънчетата, ги вадим от фурната и ги намазваме с прясно мляко или белтък, и ги поръсваме със стафидите.
- Печем на 150 градуса до готовност.