Начин на приготвяне
- Замесваме меко тесто от млякото, маята, солта, меда, олиото и брашното. Месим, добавяйки брашно, докато спре да лeпне.
- Оставяме да втаса.
- След като хубаво втаса разточваме кора, дебела около 0,5 см. Намазваме кората обилно с чисто масло, поръсваме с натрошеното сирене и навиваме на руло. Режем ги през 2 см. на няколко "пънчета".
- На голямо разстояние едно от друго ги подреждаме в 26 см. тавичка. Отново оставяме да втасва, но този път във фурната, на 50 градуса. След като се долепят пънчетата, ги вадим от фурната и ги намазваме с прясно мляко или белтък, и ги поръсваме със стафидите.
- Печем на 150 градуса до готовност.
|