Понички

Продукти

  • 2 с.л. портокалов сок
  • 10 г кора от портокал настъргана
  • 60 мл. олио
  • 240 мл. прясно мляко
  • 3 яйца леко разбити
  • 1 ч.л. сол
  • 4 ч.л. бакпулвер
  • 200 г захар
  • 600 г брашно
  • захар пудра или кристална захар, за поръсване
  • олио за пържене

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large ponichki

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме сухите съставки.
  2. Отделно, в друга купа разбъркваме течните продукти.
  3. Смесваме всичко и разбъркваме до получаването на много меко, лепкаво тесто.
  4. Покриваме купата с прозрачно фолио "Fino" и охлаждаме за поне около час.
  5. Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см.
  6. С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см. изрязваме поничките, като в средата правим дупка.
  7. Пържим поничките в сгорещена мазнина, до златисто и от двете страни.
  8. Поставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  9. Поднасяме ги поръсени с пудра или захар на кристали.