Попара със сирене

Продукти

  • 250 гр. сирене
  • 0,5 ч.л. сол
  • 5 ч.ч. вода
    или чай по желание
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 125 гр. масло
  • 750 гр. хляб
    сух

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме хляба на хапки и го слагаме на редове в дълбок съд, като между редовете и отгоре поставяме натрошеното сирене. 
  2. Запържваме маслото, отдръпваме го от огъня и го разбъркваме с червения пипер, след което го заливаме с посолената вода (чай). Оставяме да заври и изсипваме върху хляба. 
  3. Похлупваме попарата за да се задуши. Поднасяме я топла. (По желание поръсваме с настърган кашкавал).