Попска яхния

Продукти

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 150 мл вино
  • 4 домата
  • 1,5 с.л. брашно
  • 3 дафинови листа
  • 550 г лукчета дребни
  • 10 скилидки чесън
  • 4 глави лук
  • 120 г масло
  • 800 г пилешко месо или от кокошка
  • черен пипер на зърна
  • сол

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large popska yahniya

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в част от мазнината, след което го изваждаме. 
  2. В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязаният лук, а след това прибавяме брашното и червеният пипер. Връщаме месото, заливаме го с виното и малко топла вода, посоляваме на вкус и го варим заедно с дафиновия лист и черния пипер. 
  3. Когато омекне месото, прибавяме предварително задушените в останалата мазнина лукчета, обелените скилидки чесън и настърганите домати. 
  4. Варим ястието още няколко минути и го сваляме от огъня.